موساکا یونانی

زمان آماده سازی
45 دقیقه
زمان پخت
1 دقیقه
درجه دشواری
متوسط
برای تعداد
8 نفر
وعده غذایی
غذای اصلی
ارسال کننده
ارسال شده در
بادمجان
3 عدد
روغن زیتون
1/4 پیمانه
کره
1 قاشق غذاخوری
گوشت چرخ کرده
450 گرم
پیاز خرد شده
2 عدد
سیر خرد شده
1 عدد
دارچین
1/4 قاشق چایخوری
پودر جوز هندی
1/4 قاشق چایخوری
جعفری خشک
2 قاشق غذاخوری
رب گوجه فرنگی
225 گرم
سرکه بالزامیک
1/2 پیمانه
تخم مرغ زده
1 عدد
کره
1/2 پیمانه
شیر
4 پیمانه
آرد
6 قاشق غذاخوری
پنیر پارمسان
1 1/2 پیمانه
پودر جوز هندی
1/4 قاشق چایخوری
فلفل سفید
1/2 قاشق چایخوری
فلفل سیاه
1/2 قاشق چایخوری
موساکا یونانی

موساکا یونانی یکی از انواع مختلف این غذای لذیذ می باشد.

موساکا از غذاهایی است که با بادمجان یا سیب‌زمینی درست می‌شود. اغلب دارای گوشت چرخ‌کرده می باشد و از غذاهای کشورهای امپراتوری سابق عثمانی و دارای تنوع منطقه‌ای و محلی فراوانی است.

در یونان به صورت لایه لایه تهیه شده و به صورت گرم سرو می‌شود.در ترکیه آن را تفت داده و به سبک کاسرول به صورت گرم یا هم دمای محیط سرو می شود. در کشورهای عربی سرد خورده می‌شود. در بیشتر انواع آن روی آن لایه‌ای ضخیم از سس متشکل از شیر و تخم‌مرغ (کاستارد) یا آرد (سس بشامل) می‌ریزند.

  1. بادمجان ها را پوست کنده و برشهای طولی با قطر 1 سانت بزنید و روی دستمال حوله ای گذاشته و روی آنها نمک بپاشید و به مدت نیم ساعت کنار بگذارید.
  2. در ماهیتابه ای روغن زیتون ریخته و روی حرارت گذاشته و وقتی داغ شد بادمجان ها را سرخ کنید تا حدی که دو طرفش قهوه ای شود و سپس روی دستمال حوله ای گذاشته تا روغنش کشیده شود.
  3. یک قاشق غذاخوری کره را در ماهیتابه روی حرارت بگذارید و وقتی ذوب شد گوشت ، پیاز ، سیر، نمک و فلفل را تفت دهید تا گوشت قهوه ای شود و سپس دارچین ، پودر جوز هندی و جعفری را اضافه کنید.
  4. رب گوجه و سرکه را به مخلوط گوشت بیافزایید و کمی هم بزنید و بگذارید 20 دقیقه روی حرارت باشند.سپس شعله را خاموش کرده و کمی که خنک شد تخم مرغ زده شده را اضافه کنید و سریع هم بزنید.
  5. شیر را در قابلمه ای ریخته و گرم کنید.در ماهیتابه دیگری روی شعله متوسط 6 قاشق کره را ذوب کرده و آرد را به آن اضافه می کنیم و با ویسک هم می زنیم تا یکدست شوند.دما را کم کرده و به تدریج شیر را اضافه می کنیم و هم می زنیم تا به غلظت مورد نظر برسند و با نمک و فلفل سفید طعم دارش می کنیم.
  6. ظرف مستطیل شکل را چرب می کنیم و یک لایه بادمجان کف آن می چینیم.کل مخلوط گوشت را روی بادمجان ها ریخته و با نصف پیمانه پنیر پارمسان روی آن را می پوشانیم.باقی بادمجان ها را روی پنیر می چینیم و یک دوم پیمانه دیگر پنیر می ریزیم.سس بشاملی که درست کردیم را به همراه پودر جوز هندی روی آن ریخته و روی پنیر را باقیمانده پنیر می پوشانیم.
  7. به مدت یک ساعت در فر با دمای 175 درجه سانتیگراد قرار داده و سپس سرو می کنیم.

بدون دیدگاه، اولین دیدگاه را بنویسید!

برای ارسال دیدگاه در باید ابتدا وارد شوید