روگان جوش

درجه دشواری
متوسط
وعده غذایی
غذای اصلی
ارسال کننده
ارسال شده در
زنجبیل رنده شده
2 1/2 سانتیمتر
سیر
8 حبه
آب
425 میلی لیتر
روغن گیاهی
10 قاشق غذاخوری
گوشت خورشتی
1 کیلو گرم
هل
10 عدد
برگ بو
2 عدد
میخک
6 عدد
دانه فلفل سیاه
10 عدد
چوب دارچین
2 1/2 سانتیمتر
پیاز خرد شده
4 عدد
پودر تخم گشنیز
1 قاشق چایخوری
زیره سبز
2 قاشق چایخوری
پاپریکا
4 قاشق چایخوری
فلفل قرمز
1 قاشق چایخوری
نمک
1 قاشق چایخوری
ماست پرچرب
6 قاشق غذاخوری
گرم ماسالا
1/4 قاشق چایخوری
روگان جوش

روگان جوش یا روغن جوش و یا روغن گوشت خورشتی می باشد که از گوشت بره یا بز تهیه می گردد و از ایران به هند رسیده است و در حال حاضر یکی از غذاهای شاخص کشمیر می باشد.

این غذا ابتدا در ایران تهیه می گردیده است و مغول ها آن را از ایران به کشمیر بردند.

در نام این غذا روگان به معنی روغن و یا روغن صاف می باشد و جوش که از فعل جوشیدن آمده است به معنای خورشت می باشد و در کل این نام به معنای خورشت در روغن می باشد.

  1. زنجبیل ، سیر و 4 قاشق آب را در بلندر ریخته و بزنید تا زمانیکه تبدیل به خمیری یکدست شود.
  2. تابه ای را روی حرارت قرار داده و روغن را در آن بریزید. زمانی که داغ شد حرارت را ملایم کنید و گوشت ها را در آن ریخته و تفت دهید تا زمانیکه تغییر رنگ داده و کمی قهوه ای شوند، سپس از تابه خارج کرده و کنار بگذارید.
  3. هل ، برگ بو ، میخک ، دانه فلفل و دارچین را در همان تابه با روغن داغ ریخته و سریع تفت دهید تا زمانیکه برگ بو شروع به تغییر رنگ کند.
  4. پیازها را اضافه کرده و به مدت 5 دقیقه سرخ کنید تا رنگ آنها قهوه ای کمرنگ شود، سپس خمیر سیر-زنجبیل را اضافه نموده و 30 ثانیه تفت دهید.
  5. پودر تخم گشنیز ، زیره ، پاپریکا ، فلفل قرمز و نمک را در تابه ریخته و 30 ثانیه تفت دهید. گوشت را به همراه آبش اضافه کنید. پس از 30 ثانیه یک قاشق غذاخوری ماست اضافه کرده و هم بزنید تا کاملا مخلوط شود.
  6. باقی ماست را به همین روش قاشق قاشق اضافه کنید و 3 دقیقه بپزید.
  7. حال با توجه به گوشتی که استفاده می کنید آب را بیافزایید. اگر گوشت بره است 275 میلی لیتر آب و اگر گوشت گوسفند است 425 میلی لیتر آب.
  8. وقتی به جوش آمد بوسیله کف گیر تمام ادویه های درسته و برگ بو را خارج کنید و درب تابه را گذاشته و به مدت 2 ساعت بپزید.
  9. هر 10 دقیقه خورشت را هم بزنید. وقتی گوشت کاملا پخت درب تابه را بردارید و اجازه دهید مقداری از آب تبخیر شود.
  10. چربیهایی که روی خورش جمع شده اند را بوسیله قاشق بردارید. سپس در ظرف کشیده و روی آن گرم ماسالا و فلفل سیاه بریزید.

بدون دیدگاه، اولین دیدگاه را بنویسید!

برای ارسال دیدگاه در باید ابتدا وارد شوید