بزقورمه

درجه دشواری
متوسط
وعده غذایی
غذای اصلی
ارسال کننده
ارسال شده در
گوشت بدون استخوان
500 گرم
نخود
1 پیمانه
پیاز
4 عدد
سیر
3 حبه
کشک
250 گرم
زعفران دم کرده
1 قاشق سوپخوری
گردو خرد شده
1/2 پیمانه
نمک
0 به میزان لازم
فلفل سیاه
0 به میزان لازم
زردچوبه
0 به میزان لازم
نعنا داغ
0 جهت تزیین
پیاز داغ
0 جهت تزیین
بزقورمه

بزقورمه ، از غذاهای سنتی استان کرمان است. برای طبخ این غذای محبوب و خوشمزه در زمان های قدیم از گوشت بزغاله استفاده می کردند ، گوشت بزغاله بر خلاف گوشت بز بسیار خوش طعم و لذیذ است و در تهیه آن از گوشت بزغاله استفاده می شده است به همین دلیل نام این غذا به قورمه بزغاله یا بزقورمه معروف شده است.

به دلیل داشتن نخود و گوشت بسیار مقوی و حاوی پروتئین است. مردم کرمان این غذای سنتی را هم با برنج و هم با نان سرو می‌کنند.

برای کسانی که کرمانی نیستند در نگاه اول شبیه گوشت کوبیده‌ای است که روی آن را کشک و نعنا داغ ریخته‌اند اما بعد از خوردن آن متوجه تفاوت بزقورمه با گوشت کوبیده می‌شوند. اگر به دنبال خورشت سنتی بسیار متفاوت و خوشمزه‌ای هستید، بز قورمه را امتحان کنید که به عقیده‌ی بسیاری طعمی فوق‌العاده دارد.

 

نکات :

  • در کنار این غذا از پیاز خام استفاده می کنند.
  • این غذا وعده مناسبی برای شام می باشد.
  • به دلیل طبع سرد این غذا بهتر است بعد از صرف آن چند عدد خرما میل کنید.

 

  1. نخود را از شب قبل خیس کرده و سپس آن را بپزید.گوشت را نیز به قطعات مربع شکلی برش دهید.
  2. پیاز را در روغن تفت دهید تا نرم و سبک شود، سیر نگینی شده را به همراه زردچوبه و فلفل به آن اضافه کرده و تفت دهید.
  3. گوشت را به پیاز اضافه کنید و مواد را با هم خوب ترکیب کرده و سرخ نمایید.
  4. حال نخود را با مقداری آب به گوشت اضافه کرده و بگذارید با حرارت ملایم بپزد.
  5. زمانی که گوشت و نخود کامل پخت، آن را کوبیده و له کنید.
  6. در این مرحله کشک و زعفران، گردو و نمک را نیز اضافه کرده و اجازه دهید تا غذا جا بیفتد.
  7. بعد از آماده شدن در ظرف سرو ریخته و با نعنا داغ، پیاز داغ و گردو تزیین نموده و میل کنید.

بدون دیدگاه، اولین دیدگاه را بنویسید!

برای ارسال دیدگاه در باید ابتدا وارد شوید